Over ons

OVER ONS


1997

Op 6 juni 1997 startte ik ( Stefaan Deleu ) in bijberoep

met het verkopen van hamburger en braadworsten

op rommelmakten, voetbalwedstrijden maar

vooral aan discotheken Pavaroti ( Ingelmunster )

en aan Billy Bops ( Zwevegem) 

was ik 's nachts te vinden in het weekend.


1998

In februari 1998 kreeg ik de kans om een diepvriesronde van

Roger Vandekendelaere uit Beitem ( Roeselare ) over te nemen.

Gaan werken als metaalbewerker was dan geen optie meer en zo

begon ik voltijds als zelfstandige deur aan deur verkoper.

Er werdt vooral ijs van VDB verkocht en een groot assortiment diepvriesproducten behoorde ook tot het gamma.


2001

Na een tijd van gezondheidsproblemen starte ik opnieuw

met deur aan deur verkoop.

Met dank aan Daniel Pascal uit Bekegem die me de kans gaf

om op zelfstandige basis met een van zijn diepvrieswagens

op ronde te gaan van deur tot deur.

Niet meer de 3 wekelijkse toernee waar ik steeds

bij dezelfde klanten kwam maar een 1 malige passage per jaar.


2002

Na een opleiding van enkele weken starte op 11 juli

mijn vrouw Isabel als zelfstandig deur aan deur verkoopster.

We konden met 2 meer werk verrichten dan alleen

en waren zo dag en nacht samen.

Eind 2002 beslite ik om te stoppen met de hamburgerwagen.


2003

Met 2 jaar succes achter de rug beslisten we om terug

te investeren in een eigen diepvrieswagen

en niet meer op ronde te gaan voor een ander op percent. 

We namen contact op met het familiebedrijf Haro uit Ranst

waar we roomijs kochten die bereid was met verse hoevemelk.


2005

In het najaar kochten we een kleine diepvrieswagen

en een ijskar om het dessert te verzorgen op feestjes.

Als schepijs gebruikten we het roomijs dat we aankochten bij Haro.

 

2006

In 2006 begonnen we met de verhuur van onze ijskar.
Er werd verhuurd voor babyborrels, verjaardagen, communies,
vormsels, lentefeesten, huwelijken, jubileeën enz..
Ook scholen en bedrijven konden een beroep doen op ons.
We stonden zelf af en toe op evenementen
waar we onze ijsjes verkochten.
De kleine diepvrieswagen gebruiken we

om van feest naar feest te rijden.
Tijdens de week vulden we deze kleine diepvrieswagen

met het roomijs van Haro en zo kon mijn vrouw Isabel

haar eigen toernee doen en deed ik een andere toernee

met de grote diepvrieswagen. 


2007

Vanaf september volgde ik een cursus consumptie-ijs

in het VIVO te kortrijk.

We wilden de klanten op de feestjes nog van beter ijs voorzien

en al snel kocht ik een eigen ijsturbine

die 8 liter vers ijs draaide in 12 minuten. 


2009

Toen we op een feest aanwezig waren met onze ijskar

zagen we daar een collega aan het werk.

Hij had een chocoladefontein bij met vers fruit.

Als ondernemer zag ik onmiddellijk het potentieel van deze fontein.

Een maand later hadden we zelf een aangeschaft

en kon de verhuur daarvan beginnen.

We verhuurden de chocoladefontein met bediening en fruitbrochettes. 


2011

We kochten nog een klein ijskarretje bij om nog meer

feestjes te kunnen verzorgen.

Met dit ijskarretje konden we vooral de kleinere gezelschappen

bedienen van heerlijk ambachtelijk ijs.


2017

Er was nood aan wat meer ruimte

en hadden kans om een unit aan te kopen in een

bedrijfsverzamelgebouw op het industrieterrein van Moorslede.


2019

Nadat we eind 2018 de sleutels van onze unit in ontvangst

hadden genomen kon de inrichting beginnen met als deadline 1 Mei.

Zoals voorzien begonen we op 1 Mei met een pop-up shop.

De shop zou telkens op zaterdag open zijn van 1 mei tot september.


2020

Het jaar dat alles stil viel, Corona ge weet wel.

We mochten onze job niet meer uitvoeren maar gelukkig

kregen we financiele steun van de staat.

Op 1 Mei mochten we echter wel onze pop-up shop openen voor take-away. 

Aangezien alle feesten werden geannuleerd en we nergens meer naartoe

konden met onze ijskarretjes besloten we om in onze shop ijsjes te scheppen.


2021

Na 6 maand door het gekende Corona virus thuis te hebben gezeten

begonnen we voor de 3 de keer met onze pop-up shop op 1 Mei.

Enkel bestelde leveringen mochten de deur uit. 

Maar, we bleven niet bij de pakken zitten.

Er werden plannen gesmeed om een nieuwe diepvrieswagen

aan te schaffen die wat groter is dan diepvrieswagen die we nu hebben, 

zo kunnen we meer ijsproducten meenemen op baan.


Tijdens de zomermaanden zochten we naar een oplossing

voor een nieuwe leverancier van chocoladetruffels aangezien

de neef van Isabel gestopt was vanwege pensioenleeftijd.

We vonden niet wat we zochten en eind augustus beslisten we van zelf de chocolade truffels te maken en kochten we het recept en enkele toestellen.

We investeerden ook in een nieuwe chocolademachine met

truffelgrille en truffelmolen om sneller de truffels te kunnen overtrekken.


2022

Om het onderhoud van de vloer in de ijskeuken en shop beter te kunnen uitvoeren werdt er door een externe firma een acylaatvloer aangebracht.

Aangezien we tijdens de maand januari ons verlof nemen

konden de werken toen plaatsvinden.


Op 12 april was het zover, we mochten eindelijk

onze nieuwe diepvrieswagen ophalen.

De eerste dagen draaiden we proef in onze werkplaats

om na te kijken als alles goed werkte.

Op goede vrijdag 15 april gingen we ermee van start.


Op de horecabeurs te Gent bestelden we bij ECD een nieuwe ijsturbine

van 7 liter voor een nog betere smaak en structuur.

We kochten ook een pasteurisator aan van 60 liter om

vlugger en meer ijsmix per keer te kunnen koken. 


2023


De nieuwe ijsmachines van het merk Valmar werden geleverd op 1 februari.

Binnenkort gaan we terug van start met het produceren van ambachtelijk ijs.


9 Februari 2023 is een belangrijke dag.

Dag op dag 25 jaar geleden ben ik gestart als ijshandelaar.